Introducere

Va multumim pentru interesul acordat produselor si a serviciilor noastre (“Serviciile”).

Utilizarea platformei Optimis implica acceptarea Termenilor si conditiilor impreuna cu Politica de confidentialitate. Recomandam citirea cu atentie a acestora. Ne rezervam dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina.

Serviciile sunt oferite de AMA Corporate Group SRL - si/sau partenerii sai - (“Optimis”), cu sediul social in Bd. Decebal nr. 28, Sector 3, Bucuresti, Romania 030971, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/8853/2015, cod fiscal RO34790982, operator al platformei www.optimis.ro ("Optimis"), prin ansamblul serviciilor accesibile pe site-ul de internet www.optimis.ro, sau pe subdomeniile acestuia pe baza/sub forma unui abonament lunar.

1. Utilizarea Serviciilor noastre

Serviciile pot fi accesate in baza unui abonament lunar achiztionat de dvs.

Declarati in mod expres ca intelegeti si ca sunteti de acord sa folositi Serviciile pe propria raspundere, ca Serviciile sunt furnizate “asa cum sunt/ca atare”.

Va obligati sa folositi Serviciile in deplina legalitate si cunoscând dispozitiile legale in vigoare cu privire la activitatea pe care o desfasurati, incluzând dar nelimitat la crearea, personalizarea, administrarea, gestionarea, acuratetea si legalitatea documentelor emise cu ajutorul Serviciilor.

Va obligati sa respectati in totalitate prevederile legate de drepturile de autor si protectia datelor cu caracter personal, inclusiv dar nelimitat la cele reglementate de Regulamentul general al UE privind protectia datelor in ceea ce priveste datele salvate in, trimise catre si furnizate prin Serviciile noastre.

Nu utilizati Serviciile in mod necorespunzator. De exemplu, nu incercati sa influentati Serviciile sau sa le accesati in alt mod decât prin interfata si prin instructiunile oferite de Optimis. Puteti utiliza Serviciile numai conform legii. Putem intrerupe sau inceta furnizarea Serviciilor catre dvs. daca nu respectati termenii si conditiile sau politicile noastre ori in cazul in care depistam un comportament suspectat ca fiind necorespunzator.

Utilizarea Serviciilor nu va ofera niciun drept de proprietate intelectuala asupra acestora sau asupra continutului pe care il accesati.

Serviciile noastre gesitioneaza un anumit continut care nu apartine Optimis. Responsabilitatea pentru acest continut revine exclusiv entitatii care il pune la dispozitie.

in ceea ce priveste utilizarea Serviciilor de catre dvs., putem sa va trimitem anunturi privind serviciile, mesaje administrative si alte informatii. Puteti renunta la unele dintre aceste comunicari.

2. Contul dvs. Optimis

Pentru a utiliza Serviciile, este necesar un Cont Optimis. Puteti sa va creati propriul Cont Optimis, devenind astfel Administrator de sistem sau Contul Optimis va poate fi atribuit de Administratorul de sistem, cum ar fi angajatorul dvs. Daca utilizati un Cont Optimis atribuit de Administratorul de sistem, acesta are dreptul sa va acceseze contul sau datele stocate in acesta, sa configureze drepturile de acces in Sistem sau sa va dezactiveze contul.

Din momentul crearii unui cont pe site-ul optimis.ro veti beneficia de o perioada de gratuitate de 14 zile in care veti putea folosi Serviciul fara restrictii. Dupa aceasta perioada puteti opta pentru unul din pachetele platite conform ofertei primite si comenzii comunicate.

Pentru a va proteja Contul Optimis, pastrati parola confidentiala.

Purtati intreaga responsabilitate pentru activitatea care are loc in sau prin intermediul Contului Optimis, ati luat la cunostinta si sunteti de acord cu faptul ca sunteti singurul responsabil pentru continutul informatiilor salvate in sau prin intermediul Contului Dvs. Optimis.

incercati sa nu reutilizati parola Contului Optimis pentru aplicatii terta parte. Daca aflati despre orice utilizare neautorizata a parolei sau a Contului Optimis, contactati Administratorul de sistem sau contacti-ne.

3. Protejarea confidentialitatii

Politica de confidentialitate Optimis explica modul in care tratam datele dvs. cu caracter personal si in care va protejam confidentialitatea atunci când utilizati Serviciile noastre.

Prin utilizarea Serviciilor furnizate de Optimis, sunteti de acord ca datele respective sa fie utilizate conform politicilor noastre de confidentialitate.

4. Continutul dvs. in cadrul Serviciilor noastre

Serviciile noastre va permit sa creati, incarcati, sa trimiteti, sa stocati sau sa primiti continut. Va pastrati toate drepturile de proprietate intelectuala detinute asupra continutului respectiv. Pe scurt, tot ceea ce va apartine ramâne in proprietatea dvs., respectiv sunteti unicul responsabil pentru intregul continut existent in contul dvs. Optimis sau pentru orice incalcare a legii sau a drepturilor unei terte persoane.

Când creati, incarcati, trimiteti, stocati sau primiti continut (de exemplu emiteti sau inregistrati diferite documente, inregistrati date despre clienti, etc.) in cadrul Serviciilor sau prin intermediul acestora, acordati Optimis (si partilor cu care lucram) o licenta globala (in sensul de autorizare/permisiune globala) pentru gazduirea, stocarea respectivului continut. Drepturile pe care ni le acordati in cadrul acestei licente au scopul limitat de operare si imbunatatire a Serviciilor, precum si de dezvoltare a unor servicii noi. Asigurati-va ca detineti drepturile necesare pentru a ne acorda aceasta licenta pentru intregul continut pe care il trimiteti catre Serviciile noastre. Aceasta licenta expira in momentul in care renuntati la Serviciile noastre si primiti notificarea finala privind stergerea continutului Dvs.

5. Despre programele software din cadrul Serviciilor

Când un anumit Serviciu necesita sau include programe software descarcabile pentru statii de lucru (PC) sau dispozitive mobile, respectivul program software se poate actualiza automat pe dispozitivul dvs. atunci când devine disponibila o versiune sau o functie noua. Anumite Servicii va pot permite sa va configurati setarile pentru actualizarea automata.

Optimis va ofera o licenta personala, globala, scutita de redevente, netransmisibila si neexclusiva pentru a utiliza programul software furnizat de Optimis ca parte a Serviciilor. Aceasta licenta are unicul scop de a va permite sa utilizati beneficiile Serviciilor, asa cum sunt acestea furnizate de Optimis, in modul permis de prezentii Termeni si conditii. Nu aveti dreptul sa copiati, sa modificati, sa distribuiti, sa vindeti sau sa inchiriati nicio parte a Serviciilor si a programelor software incluse; nu aveti dreptul sa refaceti sau sa incercati sa extrageti codul sursa al respectivului program software.

6. Valoarea abonamentui si efectuarea platii

Pentru Serviciile oferite, se va plati o suma lunara, de tipul unui abonament, prevazuta anterior comenzii Dvs. de Servicii, achitataprin transfer bancar iar plata Serviciilor reprezinta acceptarea pretului oferit pentru Servicii.

Oferta cu privire la Servicii si pretul acestora este afisat pe site-ul ww.optimis.ro si este valabila atâta vreme cât este afisata, respectiv poate fi comunicata de catre reprezentatii Optimis.

7. Modificarea si incetarea furnizarii Serviciilor

Modificam si imbunatatim in mod constant Serviciile. Putem sa adaugam sau sa eliminam functionalitati ori module noi, putem stabili in orice moment noi limite pentru Servicii. De asemenea, putem sa suspendam sau sa intrerupem complet furnizarea Serviciului catre Dvs.: de comun acord; ca urmare a unei decizii unilaterale transmisa in scris celeilalte parti; receptia notificarii de incetare trebuie sa aiba loc cu minimum 30 zile calendaristice inainte de data stabilita pentru incetarea colaborarii; in caz de dizolvare, lichidare, faliment, retragerea autorizatiei de functionare.

Puteti sa renuntati oricând la utilizarea Serviciilor noastre, insa ne va parea rau sa nu mai colaboram cu dvs. Daca doriti acest lucru trebuie sa ne transmiteti in scris aceasta intentie. Receptia notificarii de incetare trebuie sa aiba loc cu minimum 30 zile calendaristice inainte de data stabilita pentru incetarea colaborarii.

Consideram ca dvs. sunteti proprietarul propriilor date, iar pastrarea accesului la datele respective este un lucru important. Daca intrerupem furnizarea Serviciului, sau daca dvs. renuntati la Servicii in situatiile când acest lucru este posibil in mod rezonabil, va vom notifica in prealabil si in mod rezonabil si va vom oferi posibilitatea de a prelua informatiile din cadrul Serviciului.

8. Garantii si declinarea responsabilitatii

Furnizam Serviciile la un nivel de aptitudine si atentie rezonabil din punct de vedere comercial si speram ca va va face placere sa le utilizati. Dar, exista anumite lucruri pe care nu le putem promite in legatura cu Serviciile.

Optimis nu ofera nici o garantie ca serviciile vor corespunde tuturor cerintelor Dvs. sau ca serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori.

CU EXCEPTIA PREVEDERILOR EXPLICITE DIN PREZENtII TERMENI ŞI CONDITII SAU DIN TERMENII ŞI CONDItIILE SUPLIMENTARE, Optimis SI FURNIZORII SAU DISTRIBUITORII SaI NU FAC NICIO PROMISIUNE SPECIALA IN LEGATURA CU SERVICIILE. DE EXEMPLU, NU NE LUAM NICIUN ANGAJAMENT CU PRIVIRE LA CONTINUTUL DIN CADRUL SERVICIILOR, FUNCTIA SPECIFICT DISPONIBILa PRIN INTERMEDIUL SERVICIILOR, FIABILITATEA, DISPONIBILITATEA SI CAPACITATEA ACESTORA DE A VA SATISFACE CERINTELE. FURNIAM SERVICIILE „CA ATARE”.

ANUMITE JURISDICTII PREVAD UNELE GARANTII, CUM AR FI GARANtIA IMPLICITA DE VANDABILITATE, CONFORMITATE CU UN ANUMIT SCOP SI NEINCALCARE A PREVEDERILOR LEGALE. IN LIMITA PREVEDERILOR LEGALE, EXCLUDEM TOATE GARANTIILE.

9. Raspunderea pentru Serviciile noastre

IN MASURA PERMISA DE LEGE, Optimis, FURNIZORII ŞI DISTRIBUITORII Optimis NU VOR FI RASPUNZATORI PENTRU PIERDERILE DE PROFITURI, VENITURI SAU DATE, PENTRU PIERDERILE FINANCIARE SAU PENTRU DAUNELE INDIRECTE, SPECIALE, SUBSECVENTE, EXEMPLARE SAU PUNITIVE.

IN LIMITELE PERMISE DE LEGE, RASPUNDEREA TOTALA A COMPANIEI Optimis, A FURNIZORILOR ŞI A DISTRIBUITORILOR SAI PENTRU ORICE RECLAMATIE IN BAZA ACESTOR TERMENI SI CONDITII, INCLUSIV PENTRU TOATE GARANtIILE IMPLICITE, SE LIMITEAZA LA SUMA PE CARE NE-ATI PLATIT-O PENTRU UTILIZAREA SERVICIILOR (SAU, LA ALEGEREA NOASTRA, SE LIMITEAZA LA A VA FURNIZA DIN NOU SERVICIILE).

Optimis, FURNIZORII SI DISTRIBUITORII SAI NU VOR FI iN NICIUN CAZ RESPONSABILI PENTRU NICIO PIERDERE SAU PAGUBA CARE NU POATE FI PREVAZUTa IN MOD REZONABIL.

10. Despre prezentii Termeni si conditii

Putem sa modificam prezentii Termeni si conditii, de exemplu, pentru a corespunde schimbarilor survenite la nivelul legislatiei sau al Serviciilor noastre. Consultati periodic Termenii si conditiile. Pe aceasta pagina vom posta notificarile privind modificarile prezentilor Termeni si conditii. Modificarile nu se vor aplica retroactiv si vor intra in vigoare in termen de minimum paisprezece zile dupa postare. Totusi, modificarile aferente functiilor noi ale Serviciului si cele din motive legale vor intra in vigoare imediat. Daca nu sunteti de acord cu modificarile aduse Termenilor si conditiilor aferente Serviciului, va sugeram sa intrerupeti utilizarea acestuia.

Prezentii Termeni si conditii reglementeaza relatia dintre Optimis si dvs. Acestia nu creeaza niciun fel de drepturi pentru terti beneficiari.

Daca nu respectati prezentii Termeni si conditii si nu luam masuri imediate, nu inseamna ca renuntam la drepturile pe care le avem (de exemplu, dreptul de a lua masuri pe viitor).

Daca anumiti termeni si anumite conditii se dovedesc a fi inaplicabili, aceasta nu va afecta restul Termenilor si conditiilor.

in cazul litigiilor survenite din sau asociate cu prezentii Termeni si conditii sau cu Serviciile, se va aplica legislatia Româna in vigoare iar competenta de solutionare va reveni instantelor romanesti de la sediul Optimis.

Ultima modificare: 5 ianuarie 2023