Orice business pornește de la o idee. Însă drumul de la idee până la un business de succes poate fi ușor comparat cu zborul unui avion. Fără un plan bine pus la punct și o execuţie pe măsură există mari șanse ca businessul tău să se prăbușească înainte de a ajunge la destinaţie. Pentru a evita acest lucru orice start-up ar trebui să ia în calcul utilizarea unui sistem de management integrat.

Adesea, antreprenorii consideră că soluţiile de tip CRM, ERP sau SFA sunt necesare doar companiilor de dimensiuni mari. Aceasta este o concepţie greșită. Utilizarea unui soft de management integrat de către o afacerea la început de drum devine, în contextul unei ere digitale, un avantaj competitiv esenţial.

Monitorizarea lead-urior

Înregistrarea fiecărei interacţiuni este foarte importantă pentru descoperirea de noi oportunităţi. Optimis permite înregistrarea oportunităţilor și monitorizează evoluţia acestora de la stadiul de prospect până la oportunitate câștigata. Astfel vei avea acces la o bază de date completă, cu toţi posibilii clienţi, care te ajută să le urmărești evoluţia și să identifici fiecare oportunitate de vânzare.

Transformarea oportunităţilor în clienţi

Între o oportunitate de vânzare și vânzarea propriu-zisa există o distanţă considerabilă. Pentru ca această distanţă să fie mai ușor de parcurs este necesară utlizarea unei soluţii software de tip CRM care să permită înregistrarea oportunităţilor și monitorizarea acestora. Optimis coordoneaza întregul proces de câștigarea a clienţilor și automatzează fluxul de lucru. Sistemul administrează eficient oportunităţile și te ajută să iei cele mai bune decizii pentru a le transforma în vânzări, căstigand astfel clienţi noi în mod constant.

Fidelizarea clienţilor

În prezent, personalizarea interacţiunilor cu clienţii este un diferenţiator cheie în încheierea unei colaborări și în fidelizarea clienţilor, foarte important mai ales pentru companiile la început de drum. Această abordare personalizată poate fi pusă în practică foarte ușor utilizând o soluţie software dedicată gestionarii relaţiei cu clienţii. Dezvoltat pe o structură modulară, Optimis dispune de funcţionalităţi dedicate administrării eficiente a bazei de date cu clienţii, astfel te ajută să personalizezi fiecare interacţiune consolidând astfel relaţia de colaborare. Având la îndemână toate informaţiile în ceea ce privește istoricul conversaţiilor, achiziţiilor, solicitărilor sau tranzacţiilor fiecărui client, poţi emite oferte relevante, în baza intereselor.

Creșterea vânzărilor

Procesul de vânzări dintr-o companie se desfășoara în mai multe etape. Optimis a dezvoltat funcţionalităţi de SFA (Automatizarea forţei de vânzări) dedicate coordonării și automatizării întregului flux de lucru. Setul complet de instrumente pus la dispoziţie de Optimis, te ajută să obţii clienţi noi cu care să creezi o relaţie durabilă de colaborare, eficientizând astfel creșterea vânzărilor și a profitabilităţii.

Organizarea eficientă a activităţilor interne

Atunci când există un flux de date, companiile nou înfiinţate nu au experienţa eficientizării lor. Fără utilizarea unui software de management integrat, antreprenorii pot ignora informaţii relevante pierzând astfel oportunităţi de vânzare. Un sistem integrat te ajută să eficientizezi fiecare informaţie deţinută pentru a îmbunătăţi experienţele clienţilor. De asemenea, organizarea tuturor informaţiilor într-o singura platformă îţi oferă o imagine clară asupra fiecărei colaborari.

Comunicarea facilă între angajaţi

Un aspect foarte important pentru dezvoltarea oricărui start-up este comunicarea eficientă, în baza acelorași informaţii, între toţi membrii echipei. Pentru acest lucru este necesară o soluţie de management în cloud. Optimis centralizează toate informaţiile într-o bază de date comună, care poate fi accesată de oriune, indiferent dacă unul din membrii echipei este la birou sau în timpul unei întâlniri. Informaţiile sunt actualizate în timp real, astfel nu vor exista niciodată variante diferite ale aceleiași situaţii.

Administrarea eficientă a resurselor financiare

Planificarea bugetelor reprezintă un factor esenţial în managementul financiar al oricărui business, indiferent de dimensiunea lui. Cu atât mai mult pentru companiile la început de drum este foarte important să-și organizeze eficient bugetul alocat dezvoltării businessului. Optimis a dezvoltat funcţionalităţi dedicate planificării bugetelor companiei cu scopul de a gestiona eficient cheltuielile și de a evita eventualele pierderi.

Gestionarea stocurilor

Pentru businessurile care au ca activitate producţia, Optimis a dezvoltat funcţionalităţi de gestiune a stocurilor, organizarea acestora în funcţie de gestiuni și monitorizarea producţiei. Toate procesele interne precum bonuri de consum, transferuri interne, inventariere, rapoarte de producţie sunt automatizate și monitorizate, eliminând procesele consumatoare de timp.

Urmărirea evoluţiei afacerii

Monitorizarea evoluţiei businessului, urmărirea și analiză informaţiilor financiare sunt elemente care nu pot lipsi din dezvoltarea unui business. Fiecare antreprenor trebuie să știe în ce ritm se dezvoltă afacerea pentru a lua cele mai bune decizii. Rapoartele generate de Optimis, au la bază informaţii din toate modulele aplicaţiei și prezintă analize importante ale datelor introduse în sistem. Soluţia poate genera peste 50 de rapoarte dinamice, prezentate cu grafice aferente datelor filtrate, rapoarte predefinite generate rapid printr-un singur click și rapoarte comparative care te ajută să urmărești constant evoluţia businessului.

Accesarea datelor de oriunde

Accesul rapid și de oriunde la informaţiile companiei poate fi un diferenţiator competitiv în succesul unui business. În acest context, pentru fiecare companie care are ca scop dezvoltarea continuă este necesară implementarea unei soluţii software în cloud. Acest tip de abordare aduce un avantaj major mai ales companiilor la început de drum, reducând considerabil costurile prin eliminarea necesităţii achiziţionării echipamentelor hardware și software. Stocarea rapidă și în siguranţă a informaţiilor în cloud îţi ofera mobilitatea de care orice antreprenor are nevoie. Accesul la informaţii se face rapid și securizat indiferent de locul în care te afli, de pe orice tip de dispozitiv mobil, fiind necesară doar conexiunea la internet.

Filozofia software-ului flexibil care crește odată cu afacerea a fost viziunea care ne-a condus către susţinerea startup-urilor. Astfel te sprijinim în dezvoltarea eficientă a afacetii tale încă de la început, oferindu-ţi o soluţie completă de management în cloud, cu funcţionalităţi de CRM ERP și SFA.

Fă primul pas cu încredere. Noi te susţinem, îţi oferim 50% discount în primul an de abonament. Află mai multe accesând pagina optimis.ro/startup.