Dacă în articolul anterior am vorbit despre alegerea soluţiei software potrivite și importanţa urmăririi unor pași esenţiali pentru a lua decizia corectă, astazi vom prezenta următoarea etapă: implementarea unui sistem de management integrat.

În luarea deciziei de a implementa un sistem de management integrat, este important să ai o imagine clară asupra strategiei de business. Pentru a susţine obiectivele de creștere ale afacerii este nevoie de gestionarea eficientă a resurselor disponibile. De aceea sistemul pe care alegi să-l implementezi nu este o cheltuială, ci reprezintă o investiţie care te ajută la atingerea obiectivelor.

Implementarea unui program software se referă la procesul prin care soluţia software aleasă este disponibilă pentru utilizare. Unul dintre criteriile importante în integrarea unei soluţii software este durata implementării.

Timpul de implementare poate varia în funcţie de sistemul ales și de complexitatea proiectului. Pentru implementarea unui sistem software deja dezvoltat, instalarea constă în crearea unui cont, acţiune care durează câteva minute. În cazul implementării unui sistem customizat, aceasta poate dura de la câteva saptamani, până la câteva luni.

Optimis dispune de ambele variante de implementare:

Soluţia standard Optimis

Varianta standard a sistemului Optimis îţi pune la dispoziţie funcţionalităţi complexe de CRM, ERP, SFA și Fintech, dedicate îmbunătăţirii relaţiei cu clienţii, planificării resurselor companiei, automatizării forţei de vânzări și automatizării proceselor financiare. Pentru această variantă, procesul de instalare durează câteva minute, iar pentru accesul la toate funcţionalităţile sistemului este necesară doar conexiunea la internet. Întreaga procedură constă în crearea unui cont pe platforma online.

Conectarea se face facil prin accesarea link-ului și completarea datelor de conectare primite pe email. La prima autentificare vei trece printr-un proces scurt și intuitiv pentru configurarea aplicaţiei și a datelor companiei.

Optimis dispune și de o gamă de module adiţionale care se pot integra modulelor de bază. Acestea se referă la funcţionalităţi de automatizare a extraselor bancare, marketing, formulare online, curs valutar automatizat, integrare cu aplicaţia Fan Courier sau expediere mesaje SMS direct din sistem, iar integrarea lor se face facil și la fel de rapid ca implementarea modulelor de bază.

Customizarea sistemului Optimis

Implementarea unui sistem customizat implică mai mulţi pași, astfel că, acest proces poate dura de la câteva săptămâni, până la câteva luni.

Având în vedere că fiecare companie are un flux de lucru unic, specific domeniului de activitate și procedurilor interne, Optimis oferă posibilitatea personalizării funcţionalităţilor.

Iată care sunt pașii esenţiali în dezvoltarea și implementarea sistemului:

1. Definirea și analiza proceselor de business

Prima etapă a procesului este una foarte importantă și necesită o colaborare strânsă cu echipa de dezvoltare, pentru realizarea și analiza specificaţiilor și a cerinţelor. În această fază trebuie definite procesele de lucru pentru a identifica corect nevoile companiei. În baza acestei analize se desfasoară următoarele etape ale procesului.

2. Configurarea funcţionalităţilor

În această etapă începe configurarea aplicaţiei și dezvoltarea funcţionalităţilor solicitate, conform specificaţiilor din faza de analiză. Comunicarea eficientă cu echipa de programatori ramane în continuare esenţială pentru obţinerea rezultatelor dorite.

3. Testare

În faza de testare, funcţionalităţile solicitate sunt deja dezvoltate și urmează să fie testate pentru a confirma funcţionarea corecta și pentru a ne asigura că aplicaţia este perfect adaptată fluxului tău de lucru.

4. Instruirea utilizatorilor

Etapa de instruire are loc după finalizarea dezvoltării sistemului și constă în organizarea unei sesiuni demo de familiarizare a utilizatorilor cu noile funcţionalităţi. Toate informaţiile sunt prezentate într-un mod clar și explicit pentru toţi utilizatorii.

Indiferent de tipul de sistem pe care îl alegi, Optimis permite integrarea și cu alte aplicaţii software pe care le utilizezi (sisteme de facturare, contabilitate, producţie, gestiune sau alte aplicaţii în funcţie de domeniul de activitate al businessului).

Prin urmare, implementarea unei soluţii software potrivite activităţii tale, contribuie la dezvoltarea continuă a businessului. Dacă vrei să înţelegi funcţionalităţile unui sistem complex testează gratuit Optimis pentru 30 de zile. Soluţia acoperă toate departamentele unei comapanii și poate fi ușor adaptată la fluxul tău de lucru.